крем элицина

Elicina snigelkräm mot bristningar

elicina-pri-rastyazhkakh

Elicina kräm mot åldersfläckar samt pigmentfläckar

eliсina-pri-pigmentatsii

Förekomsten av akne föregås av en ökning av talgproduktionen. Ökningen av talgproduktionen är direkt relaterad till nivån av hormonet testosteron i kroppen. Ju högre testosteronnivåer i kroppen desto mer talg produceras. Talgkörtlarna har inte möjligheten att pressa upp all talg till hudytan, och på så vis ackumuleras talgen i körtlarna som blir förtätade. Således bildas talgproppar på hudytan (Fig.1-2).

Fig.1. En talgkörtel i sitt naturliga tillstånd
Fig. 2. Ackumulering av talg i talgkörteln
 1.  Epidermis.
 2.  Talgkörtel.
 3.  Hårsäck.
 4.  Svettkörtel.
 5.  Talgpropp.

Ansamlingen av talg som talgkörtlarna utsöndra utgör en perfekt grogrund för bakterier. Bakterier finns i överflöd på hudytan och kan invadera talgkörtlarna. Eftersom bakterier multipliceras, de blir mer och mer? vilket sträcker ut talgkörteln som tar formen av en säck.  Talgkörtelns väggar blir tunnare (Fig.3). Bakterier Propionibacterium acnes producerar massor av enzymer som smälter bort talgkörtelns vägg. Infekterat innehåll från talgkörteln sprids till omgivande vävnader (Fig.4) och ett ärr bildas på denna plats.

Fig.3. Sträckning och gallring av talgkörtelväggen
Fig.4. Sönderfall av talgkörtelväggen

Ärrbildning efter akne

Om inflammationen inte är intensiv bildas t ex öppna komedoner (svarta pormaskar) samt slutna komedoner (vita pormaskar), vilket leder till atrofiska ärr (Fig. 5.)

Fig.5. Små atrofiska acneärr

Efter måttlig inflammation bildas hypertrofiska ärr (Fig. 6).

Fig.6. Normotrofiska och hypertrofiska acneärr

Uppluckring och sönderfall av talgkörtelväggen leder till en djup och destruktiv inflammation, såsom abscesser eller cystor, och provocerar bildning av grova acneärr (Fig.7).

Fig.7. Acne conglobata, cystor och acne keloid

Hur hjälper Elicina snigelkräm mot acne och acneärr?

Elicina snigelkräm fungerar på ett komplext sätt tack vare de aktiva ingredienserna som snigelslimet består av:

 • Glykolsyra – lossar både talg och “broar” mellan döda celler i epidermis. Talgen blir flytande och exfolieras tillsammans med de frånkopplade cellerna i stratum corneum i epidermis; 
 • Naturlig antibiotika har antimikrobiella effekter; 

 • Vitamin A minskar produktionen av talg;

 • Allantoin läker snabbt såret.

  Elicina snigelkräm kan användas ensamt och i kombination med hårdvarumetoder (såsom microneedling) för behandling av akne och akneärr.

Elicina snigelkräm mot acne och acneärr: före och efter

Elicina i kombinerad behandling (acne conglobata)

Elicina snigelkräm som monohudvård

Porer är små fördjupningar i huden, där talg- och svettkörtlarnas kanaler mynnar. Talg och svett förs via kanalerna från körtlarna till hudytan för att fukta huden. Kanalerna har en trattformad mynning på hudytan (Bild 1.) det är porerna. Porerna spelar en viktig roll i hudens liv. Utan dem skulle huden inte kunna existera.

Bild 1. Ett hudfragment med porer och talg- och svettkörtlar

1. En talgkörtel.

2. En talgkörtelpor.

3. En svettkörtel.

4. En svettkörtelpor.

Hur kan man minska stora porer?

Alla porer har trattformade öppningar, som är belägna i epidermis (det ytligaste lagret av huden). Om man tittar på schemat i den röda cirkeln (Bild 1), ser man att ju djupare i in huden, desto trängre blir en por. Detta innebär att avlägsnandet av hornlagret hos epidermis leder till förminskade porer. Ju mer vi tar bort av epidermislagret, desto mindre kommer porerna att bli. I själva verket är det inte antalet porer på hudytan som förändras, utan avståndet mellan kanterna av intilliggande porer som minskar. För att förminska förstorade porer i ansiktet kan man använda sig av olika syra- och enzympeelingar, hudscrubb, microdermabrasion, laser. ELICINA snigelkräm mot förstorade porer kan rekommenderas som en självständig metod samt i kombination med ovannämnda metoder. Glykolsyra och enzymer som förekommer i snigelextrakt kan skala bort döda hudceller från hudytan. Efter en veckas användning av snigelkräm ELICINA blir epidermis mer elastisk och återfår sin normala tjocklek. Förtjockning av talg är en annan orsak till förstorade porer. Förtjockad talg samlas i kanalerna och utvidgar porerna. Ultraviolett ljus får talgen att härskna och mörkna (Bild 2).

Bild 2. Öppna komedoner (blackheads) är ett resultat av talgoxidation

Glykolsyra och snigel enzymerna av ELICINA kräm liquefies talg i kanalerna hos talgkörtlarna. Talgen blir flytande och detta resulterar också i mindre porer i ansiktet.

 

Elicina snigelkräm mot stora porer: före och efter