Viktkorrigering och Buteyko Method

VIKTKORRIGERING med Buteyko metod

Fetma är ett resultat av metabola förändringar, så man bör i första hand normalisera ämnesomsättningen för eliminera övervikt . Det mest effektiva sättet att påverka metabola processer är minskning av hyperventilation, för att djup andning berövar kroppen på nödvändigt syre vilket resulterar i felaktiga metaboliska processer.
Buteyko andning, särskilt i kombination med motion, uppnår viktminskning redan efter första veckorna utan smärtsamma dieter och överansträngningar på grund av normaliseringen av metabola processer.

Idag används Buteyko metod i hela världen eftersom den är helt naturlig och fysiologiskt korrekt. Dess huvudsakliga fördel är den naturliga återhämtningen av det kardiovaskulära systemet och andra funktionella system utan några biverkningar.

Bild.1. Viktkorrigering med Buteyko andning

Man rekommenderar kombination av Buteyko andning med fysisk träning. Träningsintensitet beror på graden av fetma, tillstånd av hjärt-kärl och andningsorganen, samsjuklighet och kan variera från en enkel promenad till en större belastning.
För mer information ring i Stockholm: +46 739 259 600